MØD LIV

Designer Liv Arbøl

mød liv

designer og iværksætter Mød Liv, en iværksætter med ambitioner og kærlighed til design.
Liv tegner
Mød Liv Arbøl
 

mød

liv

" Det er vigtigt at VIIL altid er i bevægelse. At vi altid udvikler os og vil gøre det bedre. Både som mennesker, i vores designs og processer og ikke mindst i virksomheden som helhed." - Liv Arbøl

Læs mere

> Vores design dna

> Se vores VIIL designs

Jeg gør mig umage hver dag. Det er jeg nødt til som iværksætter med mange bolde i luften og flere kasketter at vælge imellem. Jeg har startet VIIL fordi jeg har en passion for tekstiler og design. Med VIIL ønsker jeg at skabe en virksomhed i bevægelse. En design virksomhed, med ambitioner og tid til fordybelse.
Jeg er uddannet tøj designer og har tidligere arbejdet i modebranchen. Jeg var en del af hamsterhjulet, de mange årlige kollektioner og brug/smid væk kulturen. Denne kultur tiltaler mig ikke. Og derfor er VIIL stærkt forankret i den modsatte grøft og i en anden kultur. Jeg har besluttet at vi i VIIL har tid til fordybelse og arbejdet med materialer og kvaliteter. Vi lancerer nye kollektioner, når vores designs er gennemarbejdede og vi har udvalgt de bedste styles i den helt rigtige sammensætning.

Det er klart, at når man driver en virksomhed, så skal der nye kollektioner på banen og man skal være produktiv. Derfor er det også essentielt at vi gør os umage, at vi planlægger og ved hvor vi er på vej hen. Vi ønsker at være i bevægelse og arbejder altid på at blive bedre.
VIIL er for mig et livsstilsunivers, hvor tekstiler og naturmaterialer er vores passion. Jeg elsker design, og går meget op i æstetik. For mig skal et design tale til mine sanser på alle måder. Det skal være smukt at se på, det skal være dejligt at røre ved og have på (hvis det er egnet til at have på)... og det skal naturligvis være funktionelt. Men det skal også være i en farvekombination, hvor jeg føler mig godt tilpas. Jeg kan faktisk blive helt utilpas, hvis jeg træder ind i et rum med farver der for mig "skriger". 
Jeg er selv typen der køber lidt men godt og når jeg køber nyt, så beholder jeg det til det er slidt helt ned. Og hvis det kan gives væk, så gør jeg det. Jeg er gennem de senere år blevet meget bevidst om, at vælge designs og farver, der passer til mig, til mit hjem og til mit liv. Det mener jeg er med til at gøre ens forbrug mere bæredygtigt. Hvis det er en farve eller en form du altid holder af - så holder den også længere i dit hjem eller klædeskab.
Naturen og naturmaterialer har altid betydet meget for mig. Jeg er vokset op på landet, med marker og vand. Naturmaterialer giver mig ro og følelsen af frihed, og så er naturen det største skattekammer af materialer i fantastiske kvaliteter. Men vi må heller ikke drive rovdrift på naturen.
Derfor opfordrer jeg dig til, - køb god kvalitet, pas godt på det og ha´ det i lang tid.