Vasketips til tekstiler fra VIIL Design

VASKETIPS

Hvordan får du håndklæder til at suge endnu bedre ?  Her giver vi vores bedste vasketips til alle vores tekstiler.
Slow living tekstiler fra VIIL Design
Bløde badehåndklæder fra VIIL Design
 

sådan får du dine tekstiler til at holde længere og giver dem den bedste pleje:

vasketips"Kender du det, at du har købt nye lækre håndklæder eller viskestykker - og du kan ikke forstå hvorfor de ikke suger som ønsket første gang du bruger dem. Hvis du ønsker at forbedre sugeevnen på helt nye håndklæder og viskestykker, er der nogle få men gode fif, du kan gøre brug af, både før du tager dem i brug og i din løbende vask og pleje af håndklæderne. Det er nemlig sådan, at de bomuldsfibre håndklæderne normalt er lavet af, får forbedret deres kvaliteter, hvis man følger nogle simple råd og fif. - Det er ganske enkelt og ligetil."

 

> Se alle vores VIIL designs her

> Læs om VIIL her

> Mød designer Liv Arbøl

 

 

 

Sådan får du nye tekstiler til at absorbere bedre

Nogle bolig tekstiler har godt af iblødsætning og vask før du tager dem i brug. Det er særligt de tekstiler som du ønsker skal absorbere og suge vand. Det kan være håndklæder, viskestykker, karklude og vaskeklude.

Inden du tager dine nye håndklæder og viskestykker i brug

Før du tager dine nye håndklæder eller viskestykker i brug, bør du lægge dem i blød i en balje med koldt vand i 24 timer. - Det får bomuldsfibrene i håndklædet til at åbne sig, så de endnu bedre kan absorbere vand.

Det er også en rigtig god ide at vaske dem før brug, da du så vil opleve en endnu bedre suge - og tørreevne allerede første gang du tager håndklædet i brug. Indimellem kan der sidde små løse rester fra bomuldsfibrene i vævningerne, men de bliver løbende vasket af. Så hvis du oplever at et håndklæde "fnuldrer" - så vil det stoppe, når de er vasket nogle gange.


Vask håndklæderne ved lave grader

Håndklæderne og viskestykkerne, bør du vaske ved lave grader, for at skåne miljøet og håndklæderne mest muligt, de kan sagtens vaskes i vaskemaskinen (med mindre andet er anvist på vaskelabel på produktet). Der findes idag vaskemiddel, der virker godt i vask, selv ved lave temperaturer. Håndklæder og viskestykker kryber let de første gange de vaskes, hvis de er lavet af fx. bomuld. 

For en lang levetid på håndklæderne. Anbefaler vi vask ved så lave grader som muligt og 40 grader. Mange af håndklæderne kan dog tåle op til 60 grader skånevask. Og husk - vaskemaskiner er alle forskellige. Det er dig der kender din maskine bedst, så juster vasken efter din maskine, så håndklæderne ikke udsættes for højere temperaturer.

 

Tørring

Du bør hængetørre håndklæderne og vores tekstiler på et tørrestativ. Og så vidt muligt undgå tørretumbling. - Både af hensyn til miljøet, men også af hensyn til bomuldsfibrene, der med tiden kan blive hårde af gentagen hård tørretumbling. Tørretumbler du dem alligevel ind i mellem, bør du vælge lav varme.

Flere af vores håndklæder kan hængetørre på under 20 min. under de rette tørre forhold.

 

Undgå altid

Du bør altid undgå at bruge vaskemiddel med blegemidler i, når du vasker vores tekstiler.

Og du bør undgå at bruge blegemidler og pletfjerner med blegemidler på vores håndklæder og viskestykker. Du bør heller ikke vaske vores håndklæder og viskestykker sammen med andre tekstiler, der behandles med blegemidler - som hvis du pletfjerner på nogle af dine andre tekstiler med fx. Vanish og derefter vasker det. Årsagen til at dette skal undgås er, at blegemidlerne der sidder i de andre tekstiler, vil overføres til håndklæderne eller andre tekstiler og derved bliver de afbleget. Vores håndklæder er farvet med naturlige farver eller "low impact" indfarvninger, som er mere miljøvenlige indfarvninger. De kan derfor ikke tåle at blive bleget.

Der er ofte blegemidler i andet end vaskemiddel og pletfjerner. Fx. kan noget tandpasta og andre rense produkter også indeholde blegemidler.

Hvis du følger ovenstående råd, vil du allerede første gang du tager håndklædet i brug, få en rigtig dejlig tørreoplevelse. Og håndklædet og vores viskestykker bliver kun endnu bedre absorberende og blødere med tiden.

Mest populære håndklæder & Visketykker 

 

Naturbillede

Få 10% rabat på din første ordre. Tilmeld dig vores VIIL Valued nyhedsbrev og bliv en del af vores slow living univers.

* Udfyld felter