Tanker der stresser kan være en udfordring

  • Skrevet d. 2020-02-06 19:17:04
  • Skrevet af:
  • Publiseret i: Velvære
  • Læst 1078 Gange
  • Kommentarer

Tanker der stresser kan være en udfordring

- Som kan have konsekvenser for din velvære

Du står op om morgenen og allerede der, er hele tankespindet igang. Der er planlægningen for dagen, der er udfordringer der skal løses og ting der ikke blev løst fra dagen i gå.

Lyder det bekendt?

Jeg fortæller dig her sandhenden om hvor mange tanker vi tænker på én dag og giver dig tips til at slippe dem. Forestil dig hvis mine 5 nemme tips, kan give dig mere ro og velvære i dit liv. Hvad ville det gøre for dig og dit liv?

Sandheden er den, at eksperter mener vi tænker mellem 60.000-80.000 tanker hver dag

Man må gå ud fra at vi bruger en del energi på at tænke alle de her tanker og at de tager pladsen fra noget andet. Mange af tankerne er jo oftest helt unødvendige og spild af tid, mens andre naturligt skal have plads.


Jeg syntes selv at mine mange daglige tanker og beslutninger begyndte at fylde for meget, så jeg tog udfordringen op og startede selv på et kursus,- eller et forløb er det vel nærmere.

Når VIIL er et livsstilsunivers hvor vi ønsker tid til ro og velvære, synes jeg det er værdifuldt at dele mine oplevelser med dig, for jeg håber at det kan hjælpe dig til også at skabe mere ro og harmoni i dit liv.


Mine 5 værdifulde tips, som jeg gerne vil dele med dig:

1. Brug naturen

Det har været en kæmpe hjælp for mig at bruge naturen. Gå ture, svømme, se naturen og virkelig kigge på den uden at sætte navn på de forskellige elementer der er i den. Ganske enkelt bare observere og være i den. Tænke på hvordan duftene er der hvor du er, mærke jorden du går på, høre lyden af dine skridt og se formen på skyerne. Det er punkt ét for mig, fordi det fjerner alle dine tanker og bekymringer som et trylleslag. Det kan måske lyde lidt mystisk, men det er ret magisk :-)

2. Få nok søvn - og god søvn

Er du typen som har brug for søvn for at have overskud og energi, så er det vigtigt at du tager dig tiden til at få nok søvn. For er du udhvilet, så har du overskud til at være her i nu´et og skubbe de tanker væk, som du ikke ønsker at bruge energi på.

For at få en god nats søvn er det en god ide at dit soveværelse er hyggeligt, rart og at det får dig til at slappe af. Jeg anbefaler derfor at der er så ryddeligt som du har det godt med, at du har noget dejligt sengetøj, som får dig til at føle velvære og ro. Det er vigtigt at du vælger farver der giver dig ro og en kvalitet af stof, som du synes godt om.

3. Mediter

På det forløb jeg var på, fik vi muligheden for at meditere. Det er uden sammenligning en fantastisk måde at gå helt ind i dig selv på og lukke alt andet ude. Det gør at du får muligheden for at slippe alle tanker og mærke dine egne impulser, som jeg mener er ret vigtige at følge for at man kan have det godt. Efter en meditation er jeg ret klar på hvor jeg ønsker at være og hvor jeg skal gå hen og derfor kan jeg selektere i, hvad jeg ønsker at tænke på i stedet for at tankerne bare kommer rendende uden filter. Det er guld værd at meditere.

Har du ikke prøvet at meditere før, så ved jeg at du kan finde forskellige meditations apps, som du nemt kan bruge.

4. Vær god mod dig selv - (så er du det også mod andre)

Når du er god ved dig selv så har du også overskud til at være god ved andre. Det jeg mener med at være god ved dig selv er, at du bør prøve at tale ordentligt til dig selv, tænke gode ting om dig selv og i det hele taget være din egen bedste ven. Lad være med at være for hård og kritisk mod dig selv, men i stedet bør du give dig selv opbakning og løft dig selv. Ligesom du ønsker at blive behandlet af en rigtig god ven.

Vær taknemmelig for alt det du har at være taknemmelig for. For når man tænker efter, så har de fleste af os alligevel ret meget at være taknemmelig over. Det er meget værdifuldt og lykkegivende at finde ud af hvor mange betydningsfulde mennesker, ting og steder man er omgivet af.

5. Skab ro omkring dig

Ved at skabe ro omkring dig i dit hjem, vil det automatisk have en positiv effekt på dig også. Ligesom det er vigigt at indrette sit soveværelse så du kommer mentalt ned i tempo, er det også vigtigt at indrette oaser i resten af dit hus. Det kan være på badeværelset fx. som indbyder til et dejligt varmt bad, lækre sæber og bløde smukke håndklæder. Alt hvad du omgiver dig med, vil have en effekt på dig - positivt eller negativt. Og det er op til dig at omgive dig med lige netop det der er vigtigt for dig.

 

Jeg kan sige at for mit eget vedkommende, så har de 5 tips givet mig glæde, velvære, ro og flow i mit liv og det er de punkter jeg selv har valgt ud til at være mine fokus punkter her og nu.

Det vil altid være en proces, hvor man skal huske sig selv på at være her nu og at man skal tage nogle aktive valg for ikke at drukne i alle de impulser vi får hver dag. For at bevare sig selv og for at huske at leve det liv man kun har én gang.

 

På gensyn

Mange hilsner

Liv

 

Se vores udvalg af sengetøj i rolige farver

Se vores udvalg af smukke håndklæder til badeværelset

 

Efterlad en kommentar

0 Kommentarer

Udfyld venligst felterne mærket med (*)